Krajowy Związek Hodowców Królików

logo piast

logo nutrena min

Newsletter

Zapisz się do newslettera Krajowego Związku Hodowców Królików i bądź zawsze na bieżąco!

Sprawozdanie z Konferencji z Ministrem Rolnictwa Szepietowo 23.04.2017r

konferencja minW dniu 23.04.2017r (niedziela) na zaproszenie Prezesa Henryka Koca z Podlaskiego Związku Królików Rasowych i Drobiu Ozdobnego, odbyła się Konferencja w budynku Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie.
Konferencja zorganizowana została pod przewodnictwem Kolegi Andrzeja Jagiełło ,który reprezentował wszystkie zainteresowane Związki będące na spotkaniu z Vice Ministrem Rolnictwa Jackiem Boguckim.

Spotkanie miało na celu obronę naszych polskich hodowli królików rasowych oraz wstępne rozmowy na temat współpracy wszystkich Stowarzyszeń - Ogólnopolskie Zrzeszenie Hodowców Królików Rasowych jako niezależny organ działający na terenie Rzeczpospolitej Polskiej ubiegający się o prawa federacyjne.
Wszelkie dokumenty - Petycja do Pana Ministra Rolnictwa oraz Sprawozdanie ze spotkania dołączam do zapoznania się dla Hodowców.

Jako przedstawiciel Krajowego Związku Hodowców Królików chciałbym złożyć ogromne podziękowania dla Pana Prezesa Henryka i Barbarę Koc za zaproszenie oraz ciepłe przyjęcie. Dziękuję Panu Andrzejowi Jagiełło za profesjonalną reprezentację i zorganizowanie Petycji. Panu Tadeuszowi Zienkowiczowi za obecność i wsparcie. Dziękuję również wszystkim zainteresowanym Stowarzyszeniom będącym na spotkaniu ,które przyjęły zaproszenie potwierdzając tym samym chęć współpracy i gotowość do wspólnych działań.

Prezes KZHK Grzegorz Bukowicz

Do pobrania: